… uitgesteld tot nader order …

Helaas, het gaat voorlopig niet door. De werkzaamheden zijn uitgesteld tot nader order. Er is overleg gaande met de opdrachtgever. De sleuven zijn provisorisch gedicht en er gebeurt helemaal niets!


De reden van het uitstel is niet gegeven maar ik vermoed dat het te maken heeft met een mededeling van KWS in de eerste notificatie en hetgeen op bovenstaande foto te zien is. KWS had namelijk de bewoners gevraagd de ruimte langs de straat vrij te maken tot een breedte van 1, respectievelijk 2,5 meter. Op de foto aan de rechterkant 1 meter vanaf het asfalt en aan de linkerkant 2,5 meter vanaf het asfalt. Dat zou betekenen dat de bouwers, die aan de ‘binnenkant’ van de Zoete Kers nog doende zijn, al hun hekken, materialen, keten e.d. zouden moeten verplaatsen. Niet onoverkomelijk, zult U zeggen en dat klopt. Het is even lastig. Aan de ‘buitenkant’ echter hebben de bewoners hun tuinen aangelegd, vrijwel tot aan de straat. Sommigen hebben bescherming tegen uitwijkend vrachtverkeer geplaatst in de vorm van boomstammen of paaltjes.

Op deze foto is goed te zien hoe de beplanting tot aan het asfalt reikt. Ter bescherming van de planten ligt er een boomstam. Tussen het hek en de straat is maar weinig ruimte.


Nu heb ik bij geruchte vernomen dat er helemaal geen sprake is van landjepik door de aanwonenden. Stam & De Koning, de ontwikkelaar van Berlaer zou teveel grond hebben verkocht aan de bewoners. Die dus volkomen terecht hun hekken op de rand van hun perceel hebben geplaatst. En natuurlijk geprotesteerd hebben toen ze de brief van KWS in de bus kregen.

Nogmaals, of het waar is weet ik niet maar het lijkt me een plausibele verklaring voor de oorzaak van het uitstel.

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑