9 Juni 2017.
Deze week is begonnen aan de opbouw van de eerste verdieping en dat ging meteen razendsnel. Tot vanochtend! Vanwege de hevige regenval konden de blokken niet gelijmd worden en moesten de mannen van Van Bussel hun werk staken.
Tijdelijk gelukkig want nadat het regenfront was overgetrokken brak de zon door en werden ’s middags de voorbereidingen getroffen voor het aanbrengen van de balkons aan de zuidgevel. Dat zijn reeds de balkons waarop onze buren van de tweede verdieping volgend jaar in de zon kunnen zitten.

28 Villa Spaendonck 9 juni 2017 (7)

Wat een verrassing! De eerste verdieping staat er al bijna helemaal op. Erik de Voorman was wel een beetje aan het grommen want hij had al veel verder kunnen zijn, vertelde hij, als het die ochtend niet vreselijk had geregend. Maar goed, ondanks de regen worden volgende week dinsdag de platen gelegd van de volgende verdiepingsvloer. Vervolgens is ongeveer anderhalve week nodig om de leidingen te leggen , beton te storten en te laten drogen waarna dan begonnen kan worden aan de muren van verdieping twee.
Het valt me op hoe groot Villa Spaendonck gaat worden. Bovenop wat er nu staat komen nog twee lagen. De bovenste zit weliswaar enigszins verscholen in het schuin oplopende dak, maar toch.

Aanstaande dinsdag ga ik weer terug om foto’s te maken van het leggen van de platen.

Panorama 13 juni 2017
Panorama 13 juni 2017.

Nu had ik gedacht dat de kraan ’s ochtends al heel vroeg aan het takelen zou zijn maar dat viel tegen. De hoosbui van vorige week had als vervelend na-effect dat de platen pas ’s middags gelegd konden worden. Ja, dan kan ik niet komen fotograferen want mijn leerlingen zouden er nooit mee instemmen dat ik hen alleen zou laten.
Gelukkig kon Nanda ’s middags het belangrijke moment vereeuwigen.

Dit is trouwens de hond van Mark en Nanda!
29 Villa Spaendonck 13 juni 2017 (28)

Hieronder nog enkele foto’s van Villa Spaendonck in aanbouw, genomen door Ton van de Bruele, vanaf de kanaalzijde.

Vanwege de ligging van het gebouw op een soort schiereiland, is de logistiek geconcentreerd aan de ‘landzijde’. Dat is de reden waarom Villa Spaendonck vanaf de kanaalkant zo mooi te zien is. De bouwactiviteiten zijn echter het beste te volgen vanaf de andere kant.
Ik hoop dat Van Bussel ons binnenkort eens uitnodigt om binnen te komen kijken.

Panorama 18 juni 2017
Panorama noord- en westzijde 18 juni 2017.

De ruwbouw van Villa Spaendonck is nu half op hoogte. Er komt nog 1 identieke laag op de eerste etage en daarbovenop komt het penthouse. Zoals op de verkooptekening te zien is, is daarvan de zijkant afgeschuind. Het gebouw heeft wel een plat dak, groot genoeg voor de meer dan 40 zonnepanelen, maar dat is vanaf de grond niet te zien. Het lijkt een gewoon zadeldak.
Alle openingen van de parkeerkelder zijn nu vrijgemaakt en links op de panoramafoto is te zien dat de bouwers een loopbrug naar ons toekomstige terras hebben aangelegd.

Voor zover ik kon zien, moeten de leidingen voor de elektriciteit nog worden gelegd. Of de wapening er al opligt is ook nog niet te zien van beneden af. Maar goed, als dat gebeurd is, kan de vloer voor de derde etage worden gestort en ik meen begrepen te hebben dat dat komende week zal gebeuren. Op de foto hieronder is te zien dat de kalkzandsteenblokken voor de volgende ronde al klaar liggen. De kraan, die voor het lijmen wordt gebruikt is even naar beneden gehaald want die kunnen ze daarbovenop letterlijk en figuurlijk even niet gebruiken.

Panorama west- en zijdzijde 18 juni 2017
Panorama west- en zuidzijde 18 juni 2017.

Ga voor het vervolg van de bouwwerkzaamheden naar de pagina over De tweede verdieping.