2 Villa Spaendonck bouwput 25 februari 2017 (1)Nu lijkt het er op dat twee ijverige mannen de hele bouwput met de schop hebben uitgegraven maar dat is toch niet zo. Deze foto is gemaakt op 25 februari 2017.

Een week later, op 3 maart zijn de bouwers al weer een stap verder met de voorbereidingen voor het storten van de vloer van de parkeergarage. In de extra diepe gaten komen de poeren.

In de gaten zijn de koppen van de heipalen te zien. Deze zijn gestort in een boorgat.
Gedurende de week daarna is de bekisting voor de poeren geplaatst en zo te zien de vloer daarvan ook al gestort. Poeren verdelen het gewicht van de dragende delen van het gebouw over een groter oppervlak.
Een poer is in de bouwkunde een ondersteuning, bedoeld om de krachten uit een bouwwerk over te dragen op de ondergrond (fundering op staal) of op de paalfundering. (Wikipedia)

Ik zal trouwens zo snel mogelijk eens bij de aannemer controleren of ik geen fouten maak in mijn beschrijvingen.

Zaterdag 18 maart was een regenachtige dag en juist toen ik stond te fotograferen barstte er weer een bui los. Dus ik heb maar een paar afbeeldingen.

Spaendonck panorama 2
De keldervloer is gedeeltelijk gestort.

Vrijdagmorgen 24 maart kregen we van een van de andere kopers een berichtje in onze Whatsapp-groep: “Ze zijn begonnen met het storten van het beton!” Zij heeft meteen de foto’s gemaakt die hieronder te zien zijn.

Toen ik ’s middags poolshoogte ging nemen was de vloer al gestort en waren twee mannen bezig met het afwerken ervan. Ze gebruikten daarvoor een machine waarmee ijsmeesters de ijsvloer ‘dweilen’. Een leuk ballet leverde dat op.

6 Villa Spaendonck bouwput 24 maart 2017 (4)

Ook aannemer Van Bussel heeft drie foto’s op Facebook geplaatst.

De bouw vordert. Lees verder op de volgende pagina.