Ons appartement …

… ligt op de begane grond en heeft dus een groot, gedeeltelijk overdekt, terras. Een plattegrond zegt alles:

 

Appartement 2 artistieke plattegrond

Ik moet er wel bij zeggen dat dit een zgn. ‘artist impression’ is. De uitleg en pijlen heb ik er zelf bijgezet om een en ander te verduidelijken. Als je bij ons binnenkomt, kom je eerst in een gang waaraan een logeerkamer met kleine badkamer gelegen is. Dat wordt mijn werkkamer.
Vervolgens kom je in de woonkamer van ongeveer 6 x 7 meter. Naast de woonkamer zijn de badkamer en de berging. Mijn vrouw en ik hebben de berging vergroot ten koste van de badkamer. Het bad, dat we toch zelden zouden gebruiken, is opgeofferd omdat we bergruimte belangrijker vinden.
Aansluitend aan de woonkamer liggen aan het zuidelijke uiteinde van de woning, de keuken en de hoofdslaapkamer. Dat is wat moderne Nederlanders tegenwoordig noemen de ‘master bedroom’.
Ik krijg trouwens bijna de neiging om te schrijven ‘hooftslaepkaemer’ want vaak zie je dat makelaars, om hun huizen aan statuszoekers te slijten, hun toevlucht nemen tot het gebruik van ae in plaats van a of aa: ‘Stationsstaete’ of zoiets.
Gelukkig zijn Spaendonck (let ook op de ck)en Berlaer gewoon namen die inderdaad echt zo geschreven werden en worden.
Op Helmond en status wil ik nog een keer terugkomen in dit blog.

Maar goed, ik ben niet zo eigentijds dus ik slaap nog gewoon in een slaapkamer.
Onze keuken is wel eigentijds. Daar heeft Carmen zich kunnen uitleven. Zij had een uitgebreid verlanglijstje en bijna alles zit er in. Een kookeiland, inductiekookplaat, (stoom)oven en magnetron, grote ijskast, diepvries en een kraan die meteen kokend water afgeeft. Daar moet ik mee oppassen!
Vanuit de keuken kunnen we door openslaande deuren de tuin inlopen. Wij wilden persé een van de appartementen op de begane grond om toch nog wat tuin te hebben. De tuin, of beter terras, omsluit ons appartement helemaal en aansluitend aan de woonkamer is er een overkapping van bijna vier bij zes meter. Dat is het balkon van de bovenburen en geeft ons schaduw. Bovendien zitten we altijd droog mocht het regenen. Op de verkooptekening zijn terras en balkons goed te zien.
Terrassen

Niet alleen de keuken is al uitgezocht, ook de inrichting van de badkamer is al bepaald, evenals de vloertegels en de plaats van de lampen, stopcontacten, buitenkranen, schakelaars enz. Leuk werk! Wel moeten we de binnendeuren nog kiezen. We wachten op een offerte voor de woonkamerdeuren. In de folder staat een tekening afgebeeld met deuren van glas met een metalen lijst. Heel mooi maar natuurlijk erg duur.
Update: dat is ‘m dus niet geworden. Het was niet eens een twijfelgeval.

Interieur 3 appartement 2
Woonkamer en keuken. Daartussen komen schuifdeuren.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑