De foto’s hierboven zijn genomen op vrijdag 31 maart 2017. Een gedeelte van de bekisting van de kelderwanden is geplaatst en betonvlechters zijn bezig de bewapening te plaatsen. Het was een warme dag voor eind maart: 22 graden Celsius.

Maandag 3 april 2017: er wordt beton gestort. dit worden de wanden van de parkeerkelder.
Foto’s: Nanda Bakker.

Op dinsdag 4 april maakte medebewoner Ton van de Bruele onderstaande foto’s.

Ook aan de kant van de Zoete Kers is nu de bekisting geplaatst. De pilaren midden in de garage zijn al vrijgemaakt. Zo snel gaat het kennelijk.

Op vrijdag 7 april reed ik al vroeg naar Helmond om de mannen van Van Bussel aan het werk te zien. Maar er was niemand! Ik heb wel onderstaande foto’s gemaakt.

De bekisting is van de kanaalzijde naar de andere zijde verplaatst. De kelderwanden aan die oostkant zijn zichtbaar. Ik heb nooit geweten dat de bekisting zo snel al kan worden verwijderd. Altijd gedacht dat het vers gestorte beton wel een paar weken moest drogen in de vorm, maar dat is dus klaarblijkelijk niet zo. Van de kant van de garage-inrit is al een inkijkje mogelijk in de parkeergarage. Goed zichtbaar zijn de pilaren waar wij in de toekomst met veel omzichtigheid omheen moeten manoeuvreren.
De wanden onder ons appartement – aan de kant van de Zoete Kers – zijn nog niet gestort. Dat zal volgende week wel gebeuren.

Hier is goed te zien dat het beton nog moet worden gestort.

Al met al verloopt de bouw, geholpen door het goede weer, razend snel.

 

Weer een week later, 14 april. De kelderwanden aan de kant van de Zoete Kers zijn gestort en de bekisting is ook al weggehaald.
Er zijn stenen voor binnenwanden geleverd. Waarschijnlijk die van de muren van onze kelderberging.
In de kelderbak is een nieuwe stellage in opbouw. Het ziet er naar uit dat hierop een draagbalk zal worden gestort. Een groot aantal stempels draagt twee ‘spoorrails’ waarop een groot aantal ‘bielzen’ is gemonteerd. Op die bielzen ligt de bekisting voor de balk.

 

Tot slot nog een foto van het werk zoals het er nu, half april 2017, bijligt.
12 Villa Spaendonck bouwput 14 april 2017 (35a)

Drie mannen aan het werk op vrijdag 21 april. Zij waren bezig met de bekisting van de draagbalken in de parkeerkelder.

Ik ga er van uit dat op die draagbalken het dek van de kelder komt te liggen. Hierop wordt de vloer van beide appertementen op de begane grond gestort. En de vloer van de terrassen.
Vanuit de pilaren wordt dan verder naar boven gewerkt. De zware bewapening van de pilaren is duidelijk zichtbaar op de tweede foto.

Het was overigens een sombere dag. Niet verkeerd om te werken natuurlijk. De bouwvakkers zullen nog genoeg hete dagen te verduren krijgen.

Enkele dagen later al werden delen van het dak van de parkeerkelder op hun plaats gelegd. Nanda Bakker was precies op tijd om onderstaande foto’s te maken.

Kennelijk heb ik dus vorige week de werkzaamheden verkeerd geïnterpreteerd! Het houten raamwerk is naar het zich nu laat aanzien ook bedoeld om de platen, die op de foto’s op hun plek worden gehesen, te dragen. Ik vermoed dat later in één beweging de vloer van de begane grond wordt gestort en gelijktijdig die balken waar ik vorige week over sprak.
Voordien zullen er nog wel de nodige leidingen worden gemonteerd.

16 Villa Spaendonck bouwput 25 april 2017 (9)
Zondag 30 april was een prachtige warme en zonnige dag. Hopelijk genoten de bouwvakkers van hun welverdiende rust. Op deze foto zijn de resultaten van hun inspanningen van de afgelopen week te zien. De dekplaten van de parkeerkelder liggen op hun plaats (zie foto’s boven) en ze zijn begonnen met de bewapening in enkele van de dikke draagbalken te plaatsen. Er ligt al het nodige materiaal om volgende week verder te gaan.

 

De ingang van de parkeerkelder is een donker gat geworden. Niet langer kunnen we er in kijken van bovenaf.

Een mooi moment om deze pagina af te sluiten. De volgende foto’s komen te staan onder de noemer “Begane grond”.