Altijd wat te zien.

Een week lang gebeurde er weinig op het veld voor ons terras omdat de gestorte heipalen moesten uitharden, maar daarna leek het alsof de bouwers wat tijd wilden inhalen. De achtergelaten chaos werd overzichtelijk gemaakt en een onderdeel daarvan was dat er recht voor onze neus een soort oprit van zand en gruis werd aangelegd.
Niet veel later werd die ruimte ingenomen door een keet en een kraan. Op de foto lijkt het nog wanordelijk maar dat was tijdens de opbouw. Alweer prachtig om te observeren, hoor.

Er verschenen enorme stapels piepschuim die een belangrijke rol zouden gaan spelen bij de fundamenten. Witte platen werden heel precies uitgespreid op het aangelegde bed van zand. Waar de ijzeren bewapeningssprieten boven de grond uitstaken, werd er nauwkeurig een gat uit de plaat gezaagd.


Dezelfde dag werd ook het bewapeningsijzer gebracht zodat ik alles mooi kon samenvatten op de foto hierboven. De kraan kon dus meteen worden gebruikt om dat ijzer op de goede plek te takelen. Tegen die bewapening aan werd weer piepschuim geplaatst en ik neem aan dat er binnenkort gestort kan worden.

P.S. In de tussentijd is er weer eens een stikstofbesluit neergedwarreld maar ik ga er van uit dat onze bouwers hun vergunning binnen hebben en daar dus geen last van zullen ondervinden.
Mag ik misschien het kabinet de suggestie voorleggen om wat stikstofruimte te creëren door al die zomerse dreunfestivals te verbieden Of dacht u dat die honderdduizenden pillenslikkers en ‘ik-wil-dansen-tot-de-zon-opkomt-meisjes’ daar op de fiets naar toe gaan? En dat die immense geluidsboxen draaien op oplaadbare batterijtjes om hun takkeherrievervuiling over de wijde omtrek uit te storten?

Dit alles speelt zich op het kavel dat later het adres Zoete Kers 30 zal krijgen (neem ik aan). De buren op de nummers 26 en 28 gebruikten een traditionele manier om de fundamenten vorm te geven. Zij zijn lang bezig geweest om met planken de bekisting te maken. Nummer 26 heeft een kleine voorsprong genomen op zijn buurman.


Daar lopen al de nodige leidingen en tussen de betondelen liggen smalle balken waarop tempex ligt. Samen dragen zij – vermoed ik – binnenkort bewapening waarna er de vloer op wordt gestort.

Op de andere bouwplaatsen vordert het werk gestaag. Hieronder een kleine foto-impressie.

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑